Půjčky na auto

06.06.2011 17:24

Plánujete koupi nového automobilu, ale nebudete mít dostatek hotovosti na zaplacení celé částky? V tom případě jistě přemýšlíte, že nově pořízené vozidlo budete platit na splátky. Jaké jsou ale možnosti a nabídky poskytovatelů půjček?

 

Splácet auto můžete buď formou leasingu nebo klasické půjčky. Leasing je využíván po dlouhou dobu množstvím klientům, má však jednu velkou nevýhodu – dokud nesplatíte celou částku, vozidlo není vaše. Tato vlastnost leasingu jistě část klientů odradí, protože ti si chtějí koupit automobil, který by byl jejich dříve než by splatili celou částku.

Existuje ovšem i druhá možnost a tou je právě půjčka na auto. Ta se od leasingu liší právě v tom, že kupující se stává majitelem vozidla ihned, ještě než splatíte všechny půjčené peníze. Tato půjčka může být nabízena formou spotřebitelského úvěru, ten většinou nabízí samotní prodejci vozidel.

Spotřebitelské úvěry se ovšem vážou na nákup jedné věci a tak půjčené peníze nemůžete využít k ničemu jinému, než k nákupu vozidla. Pokud spotřebitelský úvěr využít nechcete, můžete si o půjčku na auto zažádat  u některé z bank (např. GE Money Bank).

Sjednání takové půjčky bývá snadné a jednoduché. Formuláře můžete vyplnit z pohodlí vašeho domova, trvá to jen několik minut. Poté už jen stačí počkat na to, až vám vaši půjčku schválí.

K tomu, abyste půjčku získali většinou nepotřebujete příliš mnoho dokladů. Některým poskytovatelům půjček stačí často pouze dva platné doklady totožnosti (občanský a řidičský průkaz).

Půjčky na auto jsou nabízeny v hodnotách zhruba od 50 000 – 800 000 Kč. Doba splácení půjčky je podstatně delší než u klasických rychlých nebankovních půjček. Výhodou této půjčky je to, že úrokové sazby nejsou příliš vysoké a při uzavírání půjčky je šance, že získáte zároveň výhodné havarijní pojištění nebo povinné ručení.